om oss

Välkommen till Träningsinstitutet i Lund

Träningsinstitutet är en PT-studio belägen i centrala Lund som öppnade december 2022. Vår vision när vi startade detta projekt var att driva en större PT-Studio med en exklusivare profil som kontrast till de stora kommersiella gymmen. Med ett begränsat antal medlemmar, en högre servicenivå samt mer individanpassad hjälp och stöttning, kommer de som tränar hos oss bli mer sedda och nå bättre resultat.

Vi riktar oss till dig som privatperson som behöver hjälp i träningen för att må bra i vardagen och/eller vill prestera på en högre nivå, vare sig det är motionsorienterat eller på jobbet. Vi riktar oss till er som företag som vill prioritera sin personals hälsa, välmående och därtill öka sin lönsamhet. Och vi riktar oss till er som idrottare/idrottsorganisation som vill förbättra sina prestationer och minska risken för skador.

Personlig tränare

André
Vikström

Jag har arbetat heltid som personlig tränare sedan 2019 och har erfarenhet av att träna och coacha ett brett klientel med varierande bakgrund, målsättningar och ambitioner. Jag är duktig på att anpassa träningen och att utmana efter dina behov för att på ett hållbart och säkert sätt jobba mot de mål som satts upp. Med tidigare klienter har jag hjälpt till med viktförändringar, smärtproblematik, ökad prestationsförmåga inför lopp, träningsrutin samt en hälsosammare vardag. 

Utbildningar/kurser

 • Lic. Personlig tränare – The Academy
 • Lic. Kostrådgivare – The Academy
 • Kandidat Idrottsvetenskap – Malmö Högskola
 • Neuroscience pain modulation, Grundkurs, Rygg, Axel/Skuldra, Höft – Evidensbaserad praktik
 • Strength coach level 1 – Eleiko

 

Personlig tränare

Jonas
Svensson

Jag har en lång erfarenhet av individuell coachning. Med min träningsbakgrund främst inom friidrotten har jag förutom att själv ha tävlat mellan 10 och 25års ålder också varit tränare i inte mindre än 15 år för allt från nybörjare till elitaktiva. Utöver detta har jag sedan 2018 jobbat heltid som personlig tränare med klienter i alla åldrar från 15 till 91år. Ett axplock av de klienter jag arbetat med genom åren har bl.a. fått hjälp med att hantera reumatiska besvär, artros, diabetes, viktnedgång, skador (både idrotts- & vardagsrelaterade) samt levnadsvanor och kosthållning. Med stor personkännedom och känsla kan jag möta alla sorters klienter på deras nivå för att på ett effektivt utmana den enskilde individen. 

Utbildningar/kurser

 • Personlig Tränare – Katrinebergs folkhögskola
 • Idrottstränare steg 1 & steg 2 – Linnéuniveristetet
 • Tränarutbildare för Svenska Friidrottsförbundet/Skånska Friidrottsförbundet
 • Certifierad Juniortränare – Svenska Friidrottsförbundet
 • Strength coach level 1 – Eleiko
 • Diverse kurser vid olika universitet samt privata utbildningar inom medicin & idrott

 

Personlig tränare

Pontus
Nordlöf

Efter att ha arbetat som Personlig Tränare i snart åtta år, kombinerat med basket på elitnivå så har jag en bra idé om vad teamwork innebär. Att få arbeta med individer som alla har olika mål och förutsättningar gör att man inser att varje individ är unik, med distinkta träningsmål, preferenser och utmaningar.

Jag använder idrottsinspirerade träningstekniker och evidensbaserad styrketräning för att förbättra samtliga fysiska aspekter som är relevanta för just dig. 

Jag är framförallt övertygad om att väldefinierade mål är drivkraften bakom framgångsrika träningsresor. Jag arbetar nära mina klienter för att sätta upp uppnåbara men utmanande mål, oavsett om det är viktminskning, smärthantering, muskelökning eller förbättrad atletisk prestation. Genom konsekvent spårning av framsteg och justeringar säkerställer jag att du håller dig på rätt spår mot att förverkliga dina ambitioner.

Utbildningar/kurser

 • Personlig tränare – D.S Personal Training School
 • B.S. Exercise Science – University of California, Santa Cruz

 • ISSA Strength and Conditioning Coach

 • Strength coach level 1 – Eleiko

 

Personlig tränare

Emelie
Kristiansson

Min träningsbakgrund är från handbollen där jag själv har spelat på elitnivå för att senare gå över till att bli tränare. 2015 utbildade jag mig till Personlig Tränare och har sedan dess arbetat med att coacha människor till bättre hälsa, välmående och fysik. De flesta av mina klienter under åren har främst velat ha hjälp med motivation, rutiner och kunskap kring träning för att må bra och fungera i vardagen. Dessutom har jag hjälpt flertalet klienter med smärta i rygg, knä och axlar för att nämna några exempel. Eftersom jag kombinerar mitt arbete som personlig tränare med rollen som handbollstränare så arbetar jag även en hel del med träning riktad mot prestation inom olika idrotter.

För mig är det viktigt att träning är roligt och om inte, att vi i alla fall känner en känsla av stolthet av vad vi klarar av att åstadkomma med vår egen kropp.

Utbildningar/kurser

 • Lic. Personlig tränare – Eleiko

 • Kandidatexamen Psykologi – inriktning på Idrott

 • TU6 – Svenska Handbollsförbundet

 

Vår lokal

Lokalen med en träningsyta på ca 200 m² hittar du på Trollebergsvägen 12 i Lund. Den är utrustad med träningsredskap av högsta standard för att du ska få den bästa träningsupplevelsen när du tränar hos oss. Längst in i lokalen har du tillgång till omklädningsrum, skåp, dusch och toalett. Vill du ta en kaffe innan eller efter ditt träningspass, eller kanske äta din lunch hos oss, är du välkommen att slå dig ner i loungehörnan i lugn och ro.

Boka möte

Kontakta oss för att boka in en kostnadsfri konsultation där vi går igenom dina mål, behov och förutsättningar och lägger upp en plan tillsammans.